روستای نصیر آباد | جمعیت + جاهای دیدنی + سوغات
فهرست عناوین
شهر ساری، با وسعتی زیبا و متنوع در استان مازندران واقع شده است. این شهر با طبیعت فراوان و جاذبههای دیدنی ساری، گردشگرانی را از سراسر ایران به خود جذب میکند. روستاهای اطراف ساری نیز تنوع زیادی از مناظر طبیعی و فرهنگی را در اختیار دارند. روستای ارطه با زیباییهای خاص خود و سنگ قدیمی تاریخی، مسافران را به دورانهای گذشته میبرد. تنکابن با سواحل خلاب دریای خزر و فرهنگ محلی منحصر به فرد، یک مقصد دلچسب برای گردشگران است. مرزنآباد با طبیعت کوهستانی و چشماندازهای خیرهکننده، جلب توجه علاقهمندان به طبیعت است. ساری و روستاهای اطرافش ترکیبی از زیباییهای طبیعی، تاریخی و محلی را به گردشگران ارائه میدهند که تجربهای فراموشنشدنی را در اختیار میگذارد. در ادامه به معرفی یکی دیگر از روستاهای ساری، روستای نصیرآباد آشنا می شویم، با ما همراه باشید.
روستای نصیر آباد کجاست؟
دهستان نصیرآباد منطقه ای از ساری، در 25 کیلومتری شمال مرکز استان مازندران در بخش رودپی شمالی واقع شده است. این روستا از سمت شمال به روستای سوته، از سمت جنوب به روستای موزی باغ، از سمت غرب به زمین های کشاورزی روستای پنبه چوله و از سمت شرق به زمین های کشاورزی روستای قجرخیل منتهی شده است.
آدرس روستای نصیر آباد: 25 کیلومتری شمال مرکز استان مازندران در بخش رودپی شمالی
جمعیت روستای نصیر آباد
این روستا در دهستان رودپی شمالی قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال 1395 انجام شده است، جمعیت آن تنها 88 نفر بوده است و از همین رو نصیرآباد روستایی بسیار خلوت و آرام و مکانی مناسب برای استراحتی چندروزه در شمال ایران محسوب می شود.
سوغات روستای نصیر آباد
در سفر به دهستان نصیرآباد، یکی از سوغاتیهای مورد علاقه گردشگران خوراکیهای خوشمزه هستند. این خوراکیها شامل شیرینیهای محلی، میوههای تازه از محل و نانهای محلی میشوند. از محصولات محبوب این روستا میتوان به ازگیل، ترشیهای متنوع، زیتون و سایر خوراکیهای محلی اشاره کرد.
سوغات روستای نصیر آباد:
- شیرینیهای محلی
- میوههای تازه
- نانهای محلی
- ازگیل
- ترشیهای متنوع
- زیتون
صنایع دستی روستای نصیر آباد
دهستان نصیرآباد در این منطقه دارای تنوع بینظیری در صنایع دستی و سوغات است که نمایانگر عمق فرهنگ و تمدن مردم مازندران میشود. این تنوع در صنایع دستی معادل غنا و تنوع بینظیر فعالیتهای انسانی در این ناحیه است. مردم روستای نصیرآباد بهعلاوه از کشاورزی، به تولید صنایع دستی نیز مشغولاند که بهعنوان منبعی از درآمد برای آنها عمل میکند. برجستهترین این صنایع شامل قالیبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی، گلیمچهبافی، چوقا، حصیربافی، طراحی سنتی و نگارگری است. این تنوع در تولیدات دستی نمایانگر اعماق فرهنگی و هنری این اقوام و تمدن آنهاست.
صنایع دستی روستای نصیر آباد: قالیبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی، گلیمچهبافی، چوقا، حصیربافی، طراحی سنتی و نگارگری
جاذبه های دیدنی روستای نصیر آباد
- تالاب حمید آباد (مشاهده روی نقشه)
- روستا و دریاچه چورت (مشاهده روی نقشه)
- برج و روستای رسکت (مشاهده روی نقشه)
جاذبه های تاریخی روستای نصیر آباد
- تکیه عبدالحسین خانی (مشاهده روی نقشه)
- تپه قلعه کتی (مشاهده روی نقشه)
- روستای شانه تراش (مشاهده روی نقشه)
- جنگل های انبوه
- آبشار های متعدد
بهترین زمان سفر به روستای نصیر آباد
دهستان نصیرآباد با تنوع اقلیمی، در فصول مختلف سال تجربههای متفاوتی را ارائه میدهد. بهترین زمان برای سفر به دهستان نصیرآباد، بهار و پاییز هستند. این دورهها با آب و هوای معتدل و خنک در مناطق شمالی انتخاب میشوند. از سوی دیگر، سفر در زمستان با سرمای شدید و تابستانهای گرم و رطوبتی توصیه نمی شود.. با توجه به این توصیهها، بهار و پاییز با طبیعت پویا و زیبا بهترین انتخاب برای لذت بردن از سفر به این منطقه هستند.
بهترین زمان سفر به روستای نصیر آباد: بهار و پاییز