معرفی مناطق تاریخی ساری + عکس و نشانی دقیق
فهرست عناوین
همانطور که در پست های قبلی اشاره کردیم؛ در جای جای ساری میتوان ردی از تاریخ و گذشتگان یافت.در پست قبلی به بررسی جاذبه های گردشگری ساری پرداختیم و حال با جزئیات بیشتر مناطق تاریخی این شهر پرآوازه را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید
عمارت فاضلی ساری:
در محله آب انبار شهر ساری، عمارت فاضلی از جمله یادگارانی است که به دوران قاجار و پهلوی برمیگردد. این عمارت دارای بنایی آجری با دیوارهای آجری و نقش و نگارهای سنتی است که هنر و صنعت ساختمانی در این منطقه را به خوبی نمایان میکند. عمارت فاضلی شامل دو عمارت میباشد که هر دوی آن به عنوان نمونههایی از فرهنگ، هنر و معماری این شهر معرفی میشوند.
برای دسترسی به آدرس دقیق عمارت فاضلی ساری روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
برج رسکت:
اگر معماری های تاریخی شما را جذب خود میکند، بازدید از برج رسکت که واقع در روستای رسکت علیا و 65کیلومتری جنوب ساری است شما را به وجد می آورد.باستان شناسان قدمت این برج را از 5هجری قمری تخمین زده اند.
اگر بخواهیم از معماری این برج آجری حرف بزنیم میتوان به مقرنس کاری های جذاب اطراف برج اشاره کرد و وجود دو کتیبه ای که یکی به دوران ساسانیان و دیگری به دوران پهلوی برمیگردد به ارزش این برج تاریخی افزوده است.
برای دسترسی به آدرس دقیق عمارت فاضلی ساری روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
برج رسکت:
وجود دو کتیبه ای که یکی به دوران ساسانیان و دیگری به دوران پهلوی برمیگردد به ارزش این برج تاریخی افزوده است.
خانه کلبادی:
عمارت کلبادی ها،بنایی تاریخی از دوران قاجار، با سبک معماری بومی، مسکونی ،از دیگر مناطق تاریخی ساری به شمار می آید.اگر بخواهیم به گذشته ی این عمارت برگردیم میرسیم به 130 سال پیش که سردار جلیل،یکی از فرماندهان ارتش قاجاری این عمارت را به نام پسر ارشدش،امیر نصرت ساخت اما با مرگ ناگهانی وی در نهایت این عمارت به فرزندش منوچهر کلبادی واگذار شد.
مصالح به کار رفته در این بنا شامل:آجر، سفال و چوب میباشد که به زیبایی در هم درآمیخته و بنایی بااصالت را خلق کرده اند.
برای دسترسی به آدرس دقیق عمارت فاضلی ساری روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
حمام وزیری:
و باز هم آثاری تاریخی دیگری از ساری در دوران قاجار.
این حمام تنها بخش باقی مانده از عمارت وزیری می باشد که با وجود آسیب هایی که به آن وارد شده بود مورد بازسازی سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت و امروزه به یکی از مناطق تاریخی و گردشگری ساری تبدیل شده است.
حمام وزیری تمثیلی از حمام های قدیمی و اصیل ایرانیان می باشد که در ادامه به بررسی بخش های مختلف آن میپردازیم.
در ابتدای ورود با بخشی به نام سربینه رو به رو خواهید شد؛سربینه شامل حوضی 8 ضلعی در وسط و 4 سکو در اطراف حوض می باشد ؛ حال در اطراف سکو پاشویه را مشاهده میکند که در قدیم افراد ابتدا پاهای خود را در آن میشستند تا از ورود آلودگی ها به آب جلوگیری کنند.
از دیگر بخش های این حمام میتوان به هشتی، گرمینه، گرمخانه، خزینه آب گرم، خزینه آب سرد، تون سرویس بهداشتی اشاره کرد.
قسمت های مختلف حمام وزیری:
سربینه، پاشویه، هشتی، گرمینه، گرمخانه، خزینه آب گرم، خزینه آب سرد، تونسرویس بهداشتی
تپه گل نشین ساری:
تپه گل نشین با قدمتی هزاره اول قبل از میلاد در روستای گل نشین و در تاریخ1382/07/01 به ثبت آثار ملی ایران درآمده است.
خانه رمدانی:
خانه رمدانی، یکی از یادگارهای باارزش تاریخی شهرستان ساری است. این خانه متعلق به دوران قاجار میباشد و با شماره ثبت ۱۲۵۴۹ در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این خانه دارای دو ساختمان با بنای آجری و یک حیاط بزرگ میباشد که دیوارهای آجری و نقش و نگار سنتی این خانه، زیبایی و شکوه خاصی را به این مکان میبخشد. بازدید از خانه رمدانی، تجربهای فراموش نشدنی از تاریخ و فرهنگ شهرستان ساری برای گردشگران و علاقهمندان به معماری و تاریخ محلی خواهد بود.
برای دسترسی به آدرس دقیق عمارت فاضلی ساری روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
شماره ثبت خانه کلبادی:12549