معرفی شهر ساری | تاریخچه و زبان مردمان آن

فهرست عناوین
ساری که مرکزاستان مازندران است یکی از بزرگترین و قدیمی ترین شهرهای مازندران محسوب میشود که به گوش اکثر ایرانیان آشناست و کمتر کسی است که نام این شهر پرآوازه رانشنیده باشد.در میان شهرهای شمالی، میتوان از ساری بعنوان مهد تاریخ و یادآورد گذشتگان یاد کرد؛ زیرا در جای جای این شهر ردی از آثار و مناطق قدیمی و تاریخی برجای مانده است.
اگر قصد سفر یا خرید ویلا در ساری را دارید با ما همراه باشید تا اطلاعات لازمه را بدست آورید.
تاریخچه ساری
با گذری در تاریخ درمیابیم که قدمت شهر ساری به دوران مس سنگی بازمیگردد اما آغاز توجه به آن از دوران صفویان آغاز شد.
در دوران قاجاریه، محمدخان قاجار سلطنت خود را در ساری آغاز و آن را پایتخت خود قرار داد ؛ اما شکوفایی و گسترش ساری بعد از جنگ جهانی دوم، از دوران پهلوی سرچشمه میگیرد که ازدستاورد های آن دوران میتوان به ساخت راه آهن سراسری در ایران برای اولین بار، جاده کمربندی و احداث خیابان قارن، فرودگاه دشت ناز، ساخت میدان ولیعهد(میدان خمینی کنونی) اشاره کرد.
بر اساس مطالعات مختلف و بررسی های باستان شناسان و نظریه های متفاوت آن در ارتباط با زمان دقیق ایجاد شهر ساری، نمی توان با قطعیت یک تاریخ ثابت را برای تشکیل آن بیان کرد، اما آن چیزی که مسلم است قدمت این شهر به ۳۰ قرن قبل بر می گردد، و به نوعی اولین سکونت گاه هایی که کنار دریای خزر به وجود آمده اند، در منطقه ساری بوده است.
در تاریخچه ساری، موسس آن را به افراد مختلف نسبت می دهند گاهی موسس آن را نوذر می دانند گاهی باستان شناس دیگر این مورد را نقض کرده و موسس آن را فرخان بزرگ می دانند در برخی از کتب تاریخ، طوس را بنیان گذار این شهر می دانند.
بر مبنای موارد گفته شده تاریخچه ساری، می تواند حکایت گر این موضوع باشد که فرهنگ و تمدن از دیرباز در ایران وجود داشته و به دلائل مختلف این قسمت از کشور همواره مورد توجه حاکمان و فرمانروایان سلسله های مختلف حاکم بر این بوده است. خاک حاصلخیز و غنی بودن آن به همراه اقلیم خوش منطقه فرصت را برای آن ها جهت تاسیس حکومت خود فراهم نموده است.
دستاورد های دوران پهلوی در ساری:
ساخت راه آهن سراسری در ایران برای اولین بار، جاده کمربندی و احداث خیابان قارن، فرودگاه دشت ناز، ساخت میدان ولیعهد
منطقه جغرافیایی ساری
ساری،دزد زیبایی و طبیعت، از یک سو دریای خزر را ربوده و از سوی دیگر به جنگل های بکر و سرسبز مازندران ناخونک زده است.این شهر که از شمال در مجاورت دریای خزر و در فاصله 45متری از دریا و از جنوب در همسایگی سمنان قرار گرفته است.
این شهر خوش آب و هوا شرقش را به شهر نکا و میان دورود و غربش را به شهر جویبار، شهر قائم شهر و سوادکوه اختصاص داده است. اگر بین دوراهی سفر به دریا و یا مناطق جنگلی هستید ساری بهترین گزینه برای شماست و با یک تیر 2 نشان میزنید.
زبان مردم ساری:
هر نقطه ایران زمین از لهجه و گویش متعلق به خود برخوردار است که واقعا نمیتوان هیچکدام را نسبت به دیگری برتر دانست و چه کسی است که عاشق لهجه زیبا و دلنشین مازندرانی نباشد. زبان مردم ساری اصطلاحا ساوری میباشد. زبانی دلنشین که صفا و صمیمیت مردمان ساری را به جان و روح انسان تزریق میکند
زبان مردم ساری: ساروی
سوغات شهر ساری
منطقه ساری منبع ترشیجات و خوراکی هاییست که حتی فکر کردن به آن نیز دلتان را به ضعف میندازد و اگر عازم این شهر زیبا بودید کافیست غذاهای سنتی آن را امتحان کنید تا طرفدار همیشگی آن شوید. این شهر پر از سوغات متنوع و خوشمزه است که هر ساله گردشگران زیادی را به سوی خود جذب میکند. این شهر با تنوع فراوانی از محصولات خود، هر سلیقهای را به خود جلب میکند.سوغاتهای شهر ساری، نه تنها از لحاظ طعم و عطر، بلکه از لحاظ شکل و ظاهر نیز بسیار جذاب هستند. این سوغات با بستهبندیهای زیبا و خوشسلیقه، به عنوان یکی از بهترین هدایایی که میتوان به دوستان و خانواده در سفر به ساری تقدیم کرد، شناخته میشوند.از جمله سوغات این شهر میتوان به موارد زیراشاره کرد:
- کلوچه
- عسل کوهی
- برنج
- رب انار ترش
- گزنه
- انواع مربا
- عرقیجات
- تمشک
- ازگیل
- سیر ترشی
- زردکیجای
جاذبه های دیدنی ساری
همانطور که پیشتر اشاره کردیم ساری از هرطرف در دنیای زیبایی محاصره شده است؛ شهری با تاریخ باستانی و فرهنگ بسیار غنی که دل همه افراد با هرنوع سلیقه ای را بدست آورده است. این شهر مملو از مناطق تفریحی، مکانهای تاریخی و فرهنگی، موزهها و بازارهای محلی میباشد که در ادامه به آن اشاره کردیم:
- تالاب حمیدآباد
- سد سلیمان تنگه
- چشمه باداب سورت
- دریاچه الندان
- دشت ناز
- فرح آباد
- میدان ساعت
- مسجد شاه عباس
جاذبه های تاریخی ساری:
- برج رسکت
- بانک ملی
- تپه گل نشین
- کهنه باغ شاه
- نوباغشاه
معماری های قدیمی ساری:
- خانه رمدانی
- عمارت کلبادی
- عمارت فاضلی
- حمام وزیری
ساری و اشعار متعلق به آن
شاید برایتان جالب باشد که بدانید رد این شهر پرآوازه را میتوان در لا به لای اشعار معروف نیز یافت.
اشعاری همچون شاهنامه فردوسی، اشعار فرخی، منظومه ویس و رامین و همچنین ملک الشعرای بهار که بر سردر چوبی اولین دبستانی که در منطقه ساری بنیاد شد نقش بسته است.
سخن پایانی
تا اینجا اندک اطلاعاتی راجع به این شهر بدست آوردیم اما به قول معروف شنیدن کی بود مانند دیدن و تا از نزدیک این شهر سرسبز را نبینید لذت این حجم از زیبایی را درک نخواهید کرد
اگر قصد سفر به این شهر زیبا را داشتید مطلب بعدی ما را مطالعه بفرمایید تا اطلاعات بیشتری از جزئیات مناطق گردشگری ساری کسب کرده و با آگاهی کامل از تمامی مکان ها دیدن فرمایید.